Šokolado ir maskarponės tortas

Toks jausmas, kad savo kailiu jaučiam pasaulinį klimato atšilimą (jau pilnai tuo įsitikinus). Žiema, gruodis – lauke vis dar pliusinė temperatūra, pranešamas lietus, o sniegu dar nė nekvepia. O juk anksčiau dar per Vėlines kalendavau dantimis važinėjant po gimines. Tad vis dar nesuprantu, tai man reiks to šilto megztinio ar ne?!

Jei Kalėdos bus žalios, ne sniegą kast reiks, o pievelę šienauti, tuomet tikrai patikėsiu, kad majai nejuokavo, o 2012 tai pasaulio pabaigą atnešą arba kaip teigia naujausi tyrimai – naujos eros pradžią.
Linkiu visiems, kad toji era turėtų sniego Kalėdoms.

Maskarponės ir šokolado tortas. Sotus, saldus, bet kartu gaivus dėl apelsininio prieskonio.

1 tortas:

biskvitui:

  • 100 g juodojo šokolado,
  • 100 g sviesto,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 2 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 6 kiaušiniai,
  • 2 v. š. brendžio
  • stiprios kavos (apšlakstymui).

kremui:

  • 400 ml grietinėlės (plakamosios),
  • 500 g maskarponės,
  • 6 1/2 v. š. cukraus pudros,
  • 1 apelsinas,
  • 2 a. š. želatinos.

glajui:

  • 300 g pieniško šokolado,
  • 2 v. š. sviesto,
  • 1 1/2 v. š. grietinės.

(biskvitas)

1.  Karštų garų vonelėj ištirpinti šokoladą ir svietą, įpilti brendį, gerai išmaišyti iki vientisos masės.  Palikti atvėsti.

2.  Kiaušinius ir cukrų dubenyje plakti iki purios balkšvos masės (~10min. plakimo). Tuomet įplakti šokolado masę, persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską porą minučių gerai paplakti.

3.  Kepti sviestu išteptoje ir miltais pabarstytoje skardoje 160’C 45 min. Ar biskvitas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Iškepus išimkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

(kremas)

4.  Želatina stiklinėje užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti išbrinkti.

5.  Grietinėle plakti iki standumo. Įsijoti cukraus pudrą, išmaišyti. Tuomet įplakti maskarponę, nutarkuotą apelsino žievelę.

6.  Dubenėlyje sumaišyti želatiną ir išspaustas apelsino sultis. Kaitinti, kol želatina ištirps. Leisti pravėsti ir tuomet įplati į kremą.

7.  Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis. Dėti pirmą dalį torto formą, konditeriniu teptuku aptepti kava, tuomet užtepti pusė kremo. Dėti antrą dalį, aptepti kava ir aptepti likusia kremo dalimi. Uždėti trečią dalį ir ją taip pat aptepti kava.

8.  Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą keturioms valandoms į šaldytuvą.

(glajus)

9.  Garų vonelėje ištirpinti pienišką šokoladą, sviestą ir grietinę. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Masė gaunasi gal tiršta.

10.  Iš formos išimti tortą, ir mentelę aptepti glajų. Apibarstyti pabarstukais, cukatais, šokolado gabaliukais ar kuo tik fantazija leidžia.

11.  Tortą pastatyti valandėlei į šaldytuvą ir tuomet jau galima pateikti.

Puikus prie kavos ir geriausias pavykęs per mano gaminimo laikotarpį.

Biskvito receptas: Kai netingiu < pagal šį receptą draugė kepė tortą, jis buvo pasakiškas.

Nes salotom gyvas nebūsi

About these ads

10 thoughts on “Šokolado ir maskarponės tortas

  1. Sakai, torto užvalgom, tada pasportuojam :)) Skanus turėtų būt labai…

    O žinai, aš beveik tikiuosi, kad Lietuvoj nebus baisiai šalta per Kalėdas, antraip laukia beveik šakės, nes neturiu nei šiltų batų, nei žieminio palto – Londone jų tiesiog nereikia :) Tik va sniego tai norisi…

    P.S. į tavo gražųjį foto pagrindą aš seilę varvinau jau būsimojo žurnalo reikalus tvarkydama – gerulis :)

    • Jurgita, koks -10 per Kalėdas ir didelių, minkštų snaigių iš dangaus, būtų pats tas. Nes net nežinau geriau šlapti ar šalti kojas :D. Bet Kalėdos tik baltos, turi tą tikrą nuotaiką švenčių.

      O pagrindo paslaptis – statybinėse parduotuvėse jų yra daug ir gražių ;).

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 52 pasekėjų

%d bloggers like this: