Imbieras ir šiltos širdys

Štai ir prasidėjo tas metas, kurį daugelis, su giliu atsidusimu, pavadintų gyvenimu. Kuomet reikia keltis kiekvieną rytą ir eiti į darbą, grįžus spėti kažką pavalgyti, nepamiršti paskutinių mokslo metų ir pažadų kitiems. Tipinis eilinis žmogus surūgusiu veidu, dažnai skundžiasi, jog tiek atsakomybės jam gula ant pečių, kad nėra laiko, kad skuba, kad nėra išeities ir sako kitas, visiems puikiai žinomas frazes. Dažniausiai pokalbyje su tokiais žmonėmis, kiti jiems pritaria, nors neaišku ar iš tikro manymo, ar iš nepatogumo sakyti, kad gyvenimas nėra blogas. Apskritai, pasakyti, kad tau viskas gerai ir turi kuo džiaugtis, kartais gan sunki našta lietuviui, atrodo tarsi jam labiau skaudėtų gerai gyventi nei skųstis. Tarsi masinė psichozė, turėti kažką blogo papasakoti.

Man belieka be galo džiaugtis, jog aplink mane daug energingų veidų, kurie gyvena gerai. Nuoširdžiai gerai. Be laukimo kada prasidės gyvenimas, nes gyvenimas prasideda tik tuomet, kai nustoji jo laukti. Mano gyvenimo dienos dabar tikrai skanios. Kai po pirmos mano darbo dienos, P. grįžta namo su gėlėmis, šampanu ir dideliu palaikymu, negali nesidžiaugti mažais kasdieniais stebuklais. Kiekvieną rytą šalia manęs mano žmogus, dienomis darbas su super kolektyvu, vakarais improvizacija virtuvėje. Beliko įterpti sportą ir greičiau pripildyti Gerų Dalykų Stiklainį užtektinu kiekiu lėšų, kad pasprukti kur nors į kalnus. 

Beje, neseniai su Pauliumi buvome “Pasakos” kino teatre, filme “The Broken Circle Breakdown”. Siužetas pinasi aplink dviejų žmonių santykius, meilę, džiaugsmą, sunkiai sergančią dukrą ir kaip tai paveikia gyvenimus. Išėjome abu apšalę ir man užklausus: “kaip tau filmas?”, supratau, kad mums abiems reikia atsigauti nuo emocijų, kurias jis sukėlė. Tad jei net P. apšalęs, tai būtinai rekomenduoju pažiūrėti, kai tik pasitaikys proga. Vienas geriausių filmų, kuriuos mačiau per ilgą laiko tarpą. 


—————————————————————————————————————————————-

IMBIERO IR PIPIRŲ SIRUPAS
Receptas: Kitchen Konfidence

~ 200 ml sirupo:

  • 70 g imbiero,
  • 1 1/2 a. š. nemaltų pipirų,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 1 1/2 stiklinės vandens.

Gaminimas:

1. Šaukšteliu nulupkite imbierą (tarsi skutant morkas). Supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.

2. Suberkite pipirus į nedidelį puodą ir kaitinkite porą minučių, kol taps kvapnūs. Supilkite vandenį, sudėkite cukrų ir imbierą. Viską išmaišykite.

3. Užvirinkite. Cukrui ištirpus kaitinkite apie 35 min., ant vidutinės ugnies. Sirupas turi stipriai kvepėti imbieru.

4. Nuimkite nuo ugnies, palikite atvėsti ir galiausiai perkoškite į normą indą (stiklainį, butelį). Šaldytuve galite laikyti iki 2 mėnesių.

imbiero sirupasPatarimai:

  • Tokį sirupą galite naudoti skaninti arbatą, blynus, pyragus.
  • Sumaišius kelis šaukštelius su sodos vandeniu, gausite švelnų imbierinį limonadą.
  • Šio sirupo skonis labai koncentruotas – kvepia imbierais ir maloniai kanda liežuvį.

—————————————————————————————————————————

About these ads

One thought on “Imbieras ir šiltos širdys

  1. Marta, gera ir malonu skaityti tokias teigiamas mintis :) Kai visi aplink tik ir laukia, kol kažkas kitas juos padarys laimingus, tu imi pati ir būni laiminga :) Super!

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 55 pasekėjų

%d bloggers like this: